dimarts, 4 de desembre del 2007

A SF amb el Jordi (IX)

Hola nois i noies!!!

Doncs aquest és l'últim dia de les vacances que vam passar el Jordi i jo per terres ianquis!! i vam anar a Alcatraz!!!!! i crec que si es ve a San Francisco amb una mica de temps, és una visita obligatòria!!!! no es pot venir aquí i no anar-hi!! jejeje. Ho tenen molt ben muntat, només hi ha una companyia de vaixells que té el permís per anar fins allà (la qual cosa fa que es forrin!! XD) així que hi vam anar els dos i també va venir amb nosaltres una noia del meu laboratori que tenia moltes ganes d'anar-hi!! aquesta és una foto des del vaixell, quan anavem de camí cap allà!!



Una vegada estàs allà i abans d'arribar a la presó pròpiament dita, vas passant per tot d'edificis que eren on vivien la gent que treballava a la presó amb les seves families (com és el cas del de la foto), el supermercat que tenien per anar a comprar o la casa del director de la presó. Alguns d'aquests edificis estan en runes o no mantenen totes les pares i va ser degut a un incendi que va haver fa temps i que va cremar força tros, així que l'edifici de la foto podríem dir que és una excepció perquè està força sencer! ah, i ens van explicar que per les nits, els treballadors i les seves families que vivien en aquestes cases no tancaven mai amb clau la porta, ja que clar, estaven en la presó de més alta seguretat dels Estats Units, per tant, perquè tancar la porta si allà no pot passar res?? increïble oi?? jeje.


I aquestes són les vistes tan maques que es veuen de San Francisco!! la veritat és que són impressionants!! crec que deu ser un dels pocs llocs de la ciutat des d'on es poden veure els dos ponts, el del Golden Gate i el Bay Bridge, a la vegada!! (de la foto, un està a l'esquerra i l'altre a la dreta).


I ara una foto que ens va fer la noia del meu lab dels dos amb tota la vista de San Francisco al darrere!! Per cert, una altra cosa molt curiosa que ens van explicar és que el fet de que els presos tinguessin tan bones vistes de la ciutat era un càstig molt cruel per ells, ja que segons on estaven podien veure lo maca que era la ciutat i això els feia recordar que ells no hi podrien anar en molt de temps (o bé mai) i que era com tenir la llibertat molt aprop, a l'abast de la mà, i no poder aconseguir-la!!


Una vegada entres a la presó, ho tenen molt ben muntat ja que et donen uns cascos, que estan inclosos en la visita, i et van guiant a través dels passadissos i fent que et fixis en coses curioses o t'expliquen la història de la presó i dels presos que va haver. Aquesta foto és d'un dels passadissos i a la dreta es veuen totes les diferents garjoles!!

I aquí van dues fotos per a que us feu la idea de lo realment petites que eren les presons!!! no m'extranya que molts d'ells acabessin bojos, si havien de passar-se moltíssim de temps tancats en aquests llocs tan petits... en la segona foto, es pot veure com eren els seus llits, i a part del llit, tenien el lavabo, la petita estanteria i la taula i cadira que estan a la dreta!!


I això és una foto del pati on podien anar durant molt poc temps i només si es portaven bé... com deia la grabació que anàvem escoltant amb els cascos, quan arribaves a Alcatraz, podies triar entre ser un bon près, amb lo qual tindries una sèrie de "comoditats" com poder estar una mica més de temps al pati o estar a les presons on dóna una mica el sol, o bé un mal près, amb lo qual, no trepitjaries res més que no fos la teva pròpia garjola...


En algunes de les presons, la porta està oberta per si hi vols entrar a fer-te fotos, i clar, no ens hi vam poder resistir!!! jejeje. Aquí el Jordi dins d'una d'elles amb cara de dolent!! XD (noi, o al menys això és el que intentaves oi?? ;D)


I aquesta foto té una molt bona història darrere... amb tot el temps que tenien els presos per pensar (tampoc podien fer gaire cosa més que diguem...) era normal que pensessin en com podien escapar d'aquell lloc on estaven vivint. I resulta que 3 d'ells van estar durant moltíssim temps fent un forat a la paret de les seves respectives presons per tal de poder escapar. Però cada nit passaven els guardies per veure que estigués tot en ordre i cada matí els feien aixecar a tots per comptar-los i que no en faltés cap. Llavors, el que van fer aquests tres presos va ser dissenyar uns ninos que van posar sota la manta del llit i van fer unes màscares (super ben fetes!! amb les seves faccions i amb pestanyes als ulls i tot!!) que van posar al coixí per tal de que semblés que estaven dormint i no aixecar sospites fins que arribés el matí i els anessin a buscar a la seva presó al veure que no apareixien. Però clar, ells ja haurien tingut temps suficient per marxar!! impressionant oi??


I aquest és el passadís que està per darrere de les diferents presons i abaix a la dreta de tot es veu el forat que va cavar un d'ells i que va fer servir per escapar! segons ens van dir, hi ha dues versions del que va passar. La primera és que van aconseguir arribar a San Francisco nadant i que vanmarxar a algun lloc de Sudamèrica o bé que van morir ofegats intentant arribar a la costa, degut a les fortes marees i moviments d'aigua que hi ha a la bahía! la cosa és que ja no es va saber res més d'ells!!


Però aquest no ha estat l'únic cas de gent que ha intentat escapar... en un altre cas, un parell d'homes van aconseguir escapar també i un d'ells va morir ofegat degut a aquests forts moviments d'aigua que aconsegueixen arrossegar a qualsevol que intenti nadar i l'altre no va poder arribar a la costa i el van enxampar quan estava mig ofegat però encara viu... i cap endins un altre cop!

Un altre cas molt famós va ser el d'un motí que hi va haver. Uns presos van poder fer-se amb les claus que se suposa que obrien la porta al pati, que era per on volien escapar. Però va resultar que aquelles claus no obrien la porta, així que es van amotinar, i van matar a varios treballadors. Es va informar desseguida als militars que no se'ls va ocòrrer res més que bombardejar la zona on estaven aquests presoners amotinats fins que els van matar a tots...

I aquesta última foto és del menjador on els hi donaven el menjar i al fons del tot està la cuina, darrere de reixes ja que allà hi tenien tot tipus de ganivets per cuinar, i òbviament no volien deixar cap mena d'utensili que pogués tallar a l'abast dels presoners... jejeje.

I ja per acabar us voldria posar una frase que estava escrita en un dels panells al llarg de la visita i que em va cridar molt l'atenció, tot i que no no recordo exactament si era així esta: "If you break the rules, you go to prison. If you break the rules of the prison, you go to Alcatraz" (si trenques les normes, vas a la presó. Si trenques les normes de la presó, vas a Alcatraz).

Un petonàs a tothom!!

1 comentari:

Pinxo ha dit...

No faig por? jooo...

Jo que voli semblar un pres xungo d'Alcatraz...

Hauré de millorar la cara...

Un peto