diumenge, 11 de novembre del 2007

La història es repeteix...

Hola!

M'agradaria fer un incís de les vacances que vam fer amb el Jordi a SF per explicar-vos algo horrible que està passant a SF... suposo que ja us hauran arribat notícies allà però m'agradaria parlar-vos sobre el vaixell carregat de petroli que es va estavellar contra el Bay Bridge, el pont del que ja us he parlat i que és com el Golden Gate però en gris i que connecta SF amb l'altra banda de la badia (amb les ciutats d'Oakland, Berkeley,...). Resulta que aquest vaixell estava navegant per dins la badia de SF quan de sobte i encara no se sap molt bé el perquè, va xocar amb un dels pilars que aguanten el pont, deixant anar tot el petroli que portava a dins... pel que han dit, el capità del vaixell era molt experimentat i va atribuir la causa del xoc al fet de que hi havia molta boira però ei! que no tenen radars els vaixells?? que no va veure que tenia quelcom davant? encara estan investigant què va passar exactament... i ara els fets... milers i milers de litres de petroli a l'aigua!! per a que us feu una ideam us poso un mapa de les zones que estan afectades! (per cert, jo visc molt aprop d'on posa "Ocean beach, a l'oest de SF).



Tot això us sona oi?? la història del Prestige es repeteix!! les autoritats no van saber actuar ràpidament i mentres discutien què fer, el petroli anava caient a l'aigua... van trigar 5 hores en portar unes xarxes per intentar retenir el petroli però ja era massa tard, ja no el podíen retenir tot i se'ls hi escapava... i les repercusions us les podeu imaginar, ja que això ja ho vam viure! aus i peixos morts a les costes, moltíssimes aus plenes de petroli i no només aus sinó que els lleons marins que viuen al Pier 39 per exemple i dels que ja us he ensenyat fotos estan plens d'una capa negra per sobre, molts altres animals marins estan també contaminats, ara és la migració de les grans balenes i també han patit les conseqüències, han tancat l'accés a una illa que es diu "Angel Island" i que està a la bahía, no es poden pescar crancs (base de molta gent que després els ven al port, ja que si hi ha una cosa a Fisherman's Wharf, això són crancs!)

Resumint... un desastre!!!!

En aquestes dues fotos podeu veure gent intentant netejar el petroli de la platja o dels pobres animals que han hagut de patir les conseqüències!!