dimecres, 14 de novembre del 2007

A SF amb el Jordi (IV)

Hola!!!

Segueixo amb les nostres aventuretes! al dia següent vam anar al costat de Fisherman's Wharf per agafar un dels tramvies famosos de la ciutat, els famosos "cable cars"! són els que es feien servir al principi de que comencessin a haver tramvies i amb el temps, al ser reemplaçats pels moderns i per altres transports, s'han quedat com a reclam turístic i no pots marxar de SF sense haver pujat a un d'ells... com podeu veur a la foto, són super peques!

Hi ha tres circuits diferents que pots fer, i nosaltres vam triar el que sembla ser el més famós, el que baixa pel carrer Hyde, que és un carrer molt llarg i empinat, i que passa pel costat del Carrer Lombard (famós per ser un carrer que va fent varies "S") o pel costat de Chinatown, entre altres! i una de les seves peculiaritats és el seu sistema de frens! tenen una barra al mig i el conductor va estirant o deixant anar segons si vol frenar o no!! estic convençuda que han de tenir molta força, perquè deu ser ben difícil frenar completament anant per carrers empinats!

I per a que veieu que som bons guiris, us poso la típica tipiquíssima foto que tot turista que ve a SF ha de tenir! la foto de rigor amb el cable car!! nosaltres, a l'agafar-lo entre setmana no hi havia gaire gent però els caps de setmana has de fer molta cua per agafar-lo i van fins a dalt de gent! fins i tot he vist a molta gent que va enganxada d'aquestes barres de la foto!

Per la tarda vam estar fent turisme per Haight Ashbury, el barri que va ser el bressol del moviment hippie a SF però que ara la veritat és que el tenen una mica descuidat i pel que m'han dit és bastant perillós si vas per la nit perquè està ple de drogadcites i vagabunds). Peeeerò té unes botigues qumolt txules!!! en un parell d'elles em vaig comprar texans!! jejeje, i tenint en compte el canvi euro-dòlar, estaven tirats de preu! i una d'elles era una botiga de segona mà (el barri n'està ple)!

I per últim ens vam agafar un autobús i vam anar a North Beach (us enrecordeu de la beat generation que us vaig explicar??). I aquí ens va passar una cosa moooolt curiosa!!!! resulta que estàvem al bar Vesubio (del que ja us vaig posar un parell de fotos) i de sobte... el terra es va moure!!! era un terratrèmol!!!!!!!!! els dos ens vam quedar flipant però vam mirar a la gent que teníem al voltant i no semblaven extranyats així que vam pensar que seria qualsevol altre cosa (el metro??)... però no!! quan vam arribar a casa la noia amb la que visc ens va preguntar si l'havíem notat!! va ser de 5.6 graus a l'escala de Richter i va durar 1 minut! (Segons el senyor Richter, terratrèmols entre 5.5 i 6.0 graus són aquells en que, a part de notar-se, ocasionen petits danys a edificis). Pel que em van dir a la feina va ser el més gran en molt de temps, feia temps que no n'hi havia un com aquests! va ser el tema de conversa del dia següent!! això sí que és viure una cosa famosa de SF!!

1 comentari:

Pinxo ha dit...

Ei!!! com sempre estàs feta una crack!!

Un peto

Pinxo